Linda Westera (1966) zingt sinds 1966 tot heden. Als kind is ze terloops getraind met vader, moeder, zussen en broertje in de auto op weg naar de vakantiebestemmingen van weleer; er werd ofwel hard gezongen, ofwel stevig gegeten.

 

In 2001 behaalde zij aan het Zwolse Conservatorium Constantijn Huygens haar diploma zang lichte muziek. Maar lang daarvoor, vanaf 1990 was zij leadzangeres in bands en projecten van allerlei pluimage, te beginnen met de obscure funkband Chain of Fools.

 

Nu treedt ze vooral op met Raindogs, waarmee zij Tom Waits repertoire vertolkt dat ze zelf hertaalde in het Nederlands. Daarnaast speelt zij met Soul&Bliss ongecompliceerde soul, blues en pop, en eigen werk. En met het jazz-sextet Shebop speelt ze eigen werk en bestaande nummers die door Shebop zijn gearrangeerd.

Verder doet ze mee met allerlei muziekprojecten.

 

Ze is in het diverse repertoire dat ze samen met haar gewaardeerde medemuzikanten aanpakt altijd op zoek naar een eigen geluid. En ook naar… hoe zullen we het noemen: Soul? Duende?

 

If music be the food of love, play on. (Shakespeare)

 

Agenda

(Openbare concerten)

2016

 

 

27 november - Raindogs. Theater Posa, Lelystad.

Aanvang 14:30 uur, entree €12,50

 

9 december - Soul&Bliss. Optreden tijdens de 'Smaakvolle dagen' van De Eenhoorn - koffie en thee in Kampen.

Aanvang 17 uur tot 21 uur

 

11 december - Shebop. Jazzclub Hattem.

Aanvang 16:00 uur, entree €10,00

 

2017

 

15 april - Soul&Bliss - SoulPowerParty 2. Stadsgehoorzaal Kampen.

Aanvang 20:15 uur, entree €12,50

 

17 juni - Zingen met klokken! Tijdens de Hanzedagen in Kampen. Concert vanaf de beroemde klokkentoren van Kampen met beijaardier Frans Haagen