Lang Leve Rembrandt!

Dit portret hing in het Rijksmuseum bij de tentoonstelling: Lang Leve Rembrandt!

 

Maar liefst 8.390 mensen uit 95 landen gaven gehoor aan de oproep van het Rijksmuseum om een kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te zenden. Ik stuurde dit portret in met als titel: 'Adriaan' dat ik in 2017 maakte. Uiteindelijk zijn er na selectie door de jury 563 inzendingen overgebleven voor de tentoonstelling in het Rijks met als titel: ‘Lang Leve Rembrandt’. Ook mijn portret 'Adriaan' is uitgekozen!

 

Eind 2012 begon ik, als reactie op de selfies op Facebook met het vrijwel wekelijks maken en plaatsen van een zelfportret als profielfoto. Ik gaf mezelf de vrijheid om flink te experimenteren met stijl, techniek en herkenbaarheid, waardoor de serie ondertussen een soort reis door de kunstgeschiedenis lijkt. Inmiddels lekker op dreef ben ik op Facebook bij zelfportret nr. 280 beland. Niet meer als profielfoto, want ik pas niet meer in het Facebook-format, maar dat mag de pret niet drukken.

Uit die serie vloeiden ook de portretten voort van andere mensen, waaronder deze van Adriaan.

 

De tentoonstelling was zomer 2019 te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. https://www.rijksmuseum.nl/nl/lang-leve-rembrandt

 

Wilt u ook een portret laten maken? Dat kan :-) 

Neem dan CONTACT met mij op.portret - in opdracht

Ik maak graag portretten van mensen - en dieren!

Voordat ik begin zoek ik, eventueel in overleg met de opdrachtgever, naar de techniek en stijl die ik vind passen bij de betreffende persoon. Dat kan potlood zijn, of pen, verf of grafiek. Meestal werk ik van een foto.

Door mijn project met zelfportretten heb ik inmiddels een enorm arsenaal aan technieken en stijlen uitgeprobeerd. 

Dus er valt wat te kiezen!

Een portret laten maken kost €350,- exclusief lijst en eventuele verzendkosten

 Me Myself & I

Performance 'Me, Myself and I' (uitgevoerd tijdens theaterfestival Club Teatro in Kampen 2019)

Live tentoonstelling met 90 zelfportretten. De performance duurt precies een kwartier, maar niet in dit filmpje. Hier wordt hij versneld afgespeeld en duurt hij ongeveer 3 minuten met 'Drumming' van Steve Reich als soundtrack.

Zelfportretten

"God has given you one face, and you can make yourself another."  (Shakespeare)

Deze serie zelfportretten ben ik gestart bij wijze van profielfoto op Facebook; elke week een nieuwe. Als reactie op de selfie-cultuur.

(Inmiddels niet meer als profielfoto want het past niet meer in het ronde FB format. Dus nu als gewone 'post' Nu ook te volgen op instagram)

Met hun reacties doen mijn Facebook-vrienden ook nog een duit in het zakje. Check hier de reacties.

 

Gemengde techniek op papier, 24x32 cm

(In chonologische volgorde.)