Toen ik in 2012 Facebook betrad, ben ik voor de profielfoto zelfportretten gaan maken. Elke week een nieuwe. Ik wist me geen raad met het hele selfie-gebeuren en wilde eraan ontsnappen door te tekenen.

Waar de camera je met één druk op de knop ‘vangt’ in een foto, kan een tekening juist bevrijden. Want die groeit langzaam en er kan altijd een andere afslag genomen worden - ik ben vandaag een hond!

Het zelfportret is voor mij een speeltuin geworden van ideeën, identiteiten, opwellingen en technieken met als motto “God has given you one face, and you can make yourself another” (Shakespeare).

 

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar, 400+ zelfportretten en talrijke reacties van FB-vrienden en Insta-volgers verder. Iedereen denkt er het zijne van, en ik ben ondertussen totaal verslingerd geraakt aan het genre.

 

Wil je elke week het Zelfportret van de week krijgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief


Me Myself & I

Performance 'Me, Myself and I' (uitgevoerd tijdens theaterfestival Club Teatro in Kampen 2019)

Live tentoonstelling met 90 zelfportretten. De performance duurt precies een kwartier, maar niet in dit filmpje. Hier wordt hij versneld afgespeeld en duurt hij ongeveer 3 minuten met 'Drumming' van Steve Reich als soundtrack.

Zelfportretten

"God has given you one face, and you can make yourself another."  (Shakespeare)

Deze serie zelfportretten ben ik gestart bij wijze van profielfoto op Facebook; elke week een nieuwe. Als reactie op de selfie-cultuur.

(Inmiddels niet meer als profielfoto want het past niet meer in het ronde FB format. Dus nu als gewone 'post' Nu ook te volgen op instagram)

Met hun reacties doen mijn Facebook-vrienden ook nog een duit in het zakje. Check hier de reacties.

 

Gemengde techniek op papier, 24x32 cm

(In chonologische volgorde.)