shebop

 

In 1996 vonden zes ras-muzikanten elkaar in de jazzband Shebop.

Zij zetten de band op de kaart door in 1999 het Nederlands Jazz Concours te winnen met hun onmiskenbare geluid. Later volgden bijzondere projecten met Jerry van Rooyen en Henk Meutgeert. Daaruit vloeide onder andere de cd 'Shebop Moves' voort, in 2006 gevolgd door 'I am Here'.

 

Opvallend zijn de smaakvolle arrangementen van o.a. trombonist Hein Jan van Vilsteren, terwijl Linda Westera met haar vertolkingen een eigenzinnig stempel op Shebop drukt.

 

Na jarenlang veel samen te hebben gespeeld zijn de bandleden inmiddels uitgevlogen. Stuk voor stuk zijn ze actief met allerlei eigen muzikale projecten.

Echter, voor speciale gelegenheden komt Shebop graag weer in oude bezetting bij elkaar om er als vanouds vol vuur een feestje van te maken!

 

“Dat ik Shebop een ‘bandje’ noem is allerminst bedoeld als geringschattende kwalificatie van hun prestaties maar juist als compliment. Want ik denk dat deels hierin hun kracht schuilt, de pretentieloze drang om ‘lekkere’ en goede muziek te willen maken zonder compromissen te willen sluiten. En het plezier waarmee wordt gespeeld is hoorbaar.”

(Frank Huser, Jazzflits)

Linda Westera

zang

 

Hein Jan van Vilsteren

trombone + arrangementen

 

Harmen Jan Teule

sopraansax + altsax + tenorsax + dwarsfluit + arrangementen

 

Patrick Holleeder

piano/keyboard

 

Pieter Althuis

contrabas

 

Adriaan Stam

slagwerk


Shebop heeft drie CD's gemaakt.

Bestel HIER CD's van Shebop.

I Am Here

The Old Country

Only The Moon

My Place

Peace & Quiet

Seasons